Aanvankelijk organiseerde Partage en couleurs het traditioneel jaarlijks cultureel feest op 30 april. Het doel van dit jaarlijks feest is in eerste instantie jongeren samenbrengen van verschillende origine om met elkaar uit te wisselen. Maar dit jaar heeft het feest een heel andere wending gekregen.

De jongeren van Partage en couleurs vzw hebben deze zaterdag 30 april een groot deel van hun film “Step up for your dream” gefilmd in Zellik. Deze film werd 100% gerealiseerd door de jongeren van Partage en couleurs en andere jongeren die hen steunen. De film zal in september 2016 uitkomen. Het geeft een gevoel van vreugde en dit hebben we zeker nodig in deze moeilijke periode die ons land meemaakt. 

De jongeren werden gesteund door 65 figuranten die het publiek speelden wanneer de jongeren van Partage en couleurs een show deden die gebruikt zal worden in de film. Het doel was om de reële emoties van de acteurs en het publiek vast te pakken.

Meer laat Partage en couleurs niet los. Om meer te weten, kan je naar de voorstelling van de film komen kijken in september op het internationaal festival “Spread your skills”. Dit festival wordt momenteel voorbereid door de jongeren van Partage en couleurs en een Hollandse en Oostenrijkse vereniging. Het festival zal de jonge talenten in de kijker zetten van 8 tot 10 september 2016 in GC Ten Weyngaert in Vorst.