FMDO is een netwerk van verenigingen en zo komt het dat op woensdag 18 mei lidvereniging Ardaps vzw de tentoonstelling van lidvereniging Bawasa ging bezoeken.

In Recylcl’art kon je gedurende een week meer te weten komen over het rijke verleden van het oude Koninkrijk Kongo (regio Bas-Congo). De vrijwilligers van Bawasa hadden er een expo opgesteld die tot leven kwam door de aanstekelijke woorden van de vrijwilligers. Ze vertelden over de rijke geschiedenis voor de kolonisatie, de leiders die zicIMG_20160518_130101h in hebben gezet voor het volk worden in de kijker gezet. Je kon er ook muziekinstrumenten van vroeger en nu bespelen en objecten uit het huishouden bewonderen.

Zo houdt de mvungu het water koel.

Bawasa vzw wil deze expo graag nog op andere locaties in Brussel en Vlaanderen tentoon stellen.

Heb je interesse, laat dan snel iets weten aan elie@fmdo.be