Op 27 augustus organiseert de sociaal-culturele vereniging, Matissa, voor de vijfde keer de Urban Street Dance. Samen met Brusselse jongeren willen ze de superdiversiteit en de interculturaliteit promoten aan de hand van verschillende urban disciplines. Tijdens dit evenement worden onder andere verwezelijkingen van kansarme jongeren in de kijker gezet. Na vijf jaar is het evenement ondertussen uitgegroeid tot een gigantisch, cultureel feest.

Wat kan je verwachten? Er zullen verschillende dancebattles plaatsvinden op de mat, uitgevoerd door Brusselse jongeren. Bovendien zal er een internationale jury aanwezig zijn die de battles beoordeeld. Op en rond de matten krijgt iedereen de kans om aan initiaties deel te nemen. Er is een uitgebreid aanbod, waaronder rolstoelbasket, percussie, pana-foot, capoeira, tricks en nog veel meer.

Is deze culturele ontmoeting iets voor jou en heb je zin om een paar dancemoves bij te leren? Zak dan zeker af naar het Muntplein in Brussel op zaterdag 27 augustus. De activiteiten vinden plaats van 12u tot 22u. Het evenement is helemaal gratis en open voor iedereen!